Vinylová podlaha a cena

Doba čtení 2 minuty
Jak vybrat podlahu
Je odolná, lehce se čistí a vybírat si můžete z mnoha designů. Proto se vinylová podlaha těší velké oblibě. Zjistěte, jaká je její cena a s jakým rozpočtem byste při koupi vinylu měli počítat.
Muž vybírá vinylovou podlahu ze vzorníku.
Cenové rozpětí vinylových podlah je velice široké. Obecně platí, že m² lepené vinylové podlahy je levnější než m² plovoucí vinylové podlahy click.
Základní rozdíl mezi lepenou a plovoucí vinylovou podlahou click
Hlavní rozdíl je ve způsobu pokládky a v tloušťce. Zatímco vinylovou lepenou podlahu instalujeme celoplošným lepením (zde počítejte také s náklady na lepidlo), tak plovoucí vinylovou podlahu click instalujeme bez lepidla. Její lamely se spojí díky zámku – clicku.

Levné vinylové podlahy v akci od 300 Kč za m²

I s malým rozpočtem si můžete dopřát luxus vinylové podlahy. Ten nejlevnější vinyl je vinyl v akci. Ceny v akci začínají od 300 Kč za m². Při takto nízkých cenách však počítejte s omezeným výběrem.

Narazit tu ale můžete i na skvosty typu zlevněný odolný vinyl s PUR úpravou, která uzavírá mikropraskliny, chrání podlahu před opotřebením, a zvyšuje tak životnost podlahy.

Vinylové podlahy poměr cena/výkon od 500 Kč za m²

Nejširší výběr vinylové podlahy najdete v cenovém rozpětí od 400–800 Kč za m². U tohoto rozpočtu se možnosti rozšiřují jak u lepených vinylových podlah, tak i u plovoucích vinylových podlah click.

Můžete si vybírat z různých designů, například oblíbených imitací přírodních materiálů.

Vinylové podlahy bez rozpočtového omezení

Tady se fantazii meze nekladou. Na výběr máte nepřeberné množství vzorů a možností barev. Kromě dřevěného dekoru se nabízí například mramorová imitace či imitace dlažby.

V této cenové kategorii už můžete počítat s PUR úpravou jako se samozřejmostí. Při vyšších cenách za metr čtvereční jde ruku v ruce také odolnost – mnoho z těchto podlah zvládne tlak kolečkové židle a odolá i drápkům domácích mazlíčků. Velice oblíbené jsou například vinylové podlahy z kolekce Moduleo Impress.

Vinylová podlaha a cena: Nezapomínejte na pokládku

Cenu vinylové podlahy však neurčuje pouze jednotková cena za m², ale také příprava na pokládku a samotná pokládka.
Počítejte s tím, že pokládka lepeného vinylu je technicky náročnější než plovoucí vinylové podlahy click. Když tedy plánujete položit podlahu svépomocně, raději sáhněte po click vinylové podlaze. Nejjednodušší pokládku nabízí vinylová podlaha click s integrovanou podložkou, která je na instalaci snazší.
Tip na závěr
Při pokládce click vinylové podlahy nezapomínejte na podložku pod vinylovou podlahu, která chrání zámky, čímž prodlužuje životnost vinylové podlahy a zvyšuje její odolnost.
Suma sumárum, v rozpočtu vinylové podlahy je třeba vždy počítat také s náklady na přípravu a instalaci podlahy. Pokud ji nezanedbáte a vinylovou podlahu položíte poctivě, odmění se vám v podobě dlouhodobého bezproblémového užívání.

Sledujte nás

Přečtěte si i další články z kategorie BRENO tipy

64 prodejen po celé ČRZobrazit na mapě
Potřebujete poradit?790 422 042
Po-Ne 8:00 - 20:00
Napište námeshop@breno.cz
nebo nás kontaktujte přímo
v on-line chatu
Akční nabídky z první ruky
Odstíny barev podlahových krytin se mohou lišit od barev originálních při zobrazení na různých monitorech. Dekory kusových koberců se mohou drobně lišit v závislosti na velikosti koberce.
© 2024 Koberce Breno, spol. s r.o. Všechna práva vyhrazena.
Profesionální e-shop na mírushopsys