Jak vybrat podlahu do kanceláře: Zkuste tipy našich odborníků

Doba čtení 3 minuty
Jak vybrat podlahu
Podlaha do kanceláře by se vám neměla jenom líbit, ale musí i něco vydržet. Vyberte ji tak, aby vyhovovala každodennímu provozu. Lehká údržba a komfort jsou další atributy, které s rozhodováním pomůžou.
Podlaha v kanceláři.

Jak vybrat podlahu do kanceláře: Ohlídejte si odolnost

Odolnost je jedním z nejdůležitějších kritérií. U kancelářského prostředí zkrátka počítejte s větším provozem než v domácnosti. Podlaha do kanceláře musí vydržet každodenní používání kolečkových židlí, časté přecházení a další zátěž.

Naštěstí pro vás, odolnou podlahu najdete v každé kategorii, ať už se jedná o vinyl, PVC či koberce. Stačí si jenom vybrat:

  • Zátěžové koberce: Zvládnou opravdu vysokou zátěž a mají dlouhou životnost. Pro kancelář vybírejte koberce s minimální třídou zátěže 32.
  • Vinyl: I tady se dívejte po podlaze s vysokou třídou zátěže. Čím vyšší, tím větší odolnost. 
  • Zátěžové PVC/lino: U kanceláře rozhodně sáhněte po této kategorii. Vyznačuje se vysokou odolností.

Sledujte piktogram kolečkové židle
Díky němu poznáte, že hladká podlaha zvládne stálé používání kolečkových židlí. Pro podlahu v kanceláři je to opravdu nezbytnost. V případě, že už máte podlahovou krytinu bez tohoto piktogramu, tak vás před zbytečným poškozením hladké podlahy ochrání podložka pod kolečkovou židli.

Jak vybrat podlahu do kanceláře: Potřebujete snadnou údržbu

Nechcete kvůli každé rozlité kávě volat čisticí službu. Pokud jde o snadnou údržbu, tak jsou tou nejschůdnější volbou vinylové a PVC podlahy.

Vinyl se nejen snadno čistí, je také odolnější vůči vodě. Navíc je dostupný v různých barevných odstínech a vzorech, což umožňuje sladit podlahu s celkovým designem kanceláře. PVC/lino je také, co se týče údržby, trefou do černého. Nemluvě o široké škále designů.

Světlé odstíny a údržba
Na první pohled působí kancelář se světlou podlahou čistěji a upraveněji. Na světlých podlahách totiž skvrny nebijí do očí až tak jako na těch tmavších.

Jak vybrat podlahu do kanceláře: S dobrými tepelněizolačními vlastnostmi ušetříte za vytápění

U výběru se krom odolnosti můžete podívat také na to, jak to má podlaha s vodivostí tepla. Nechcete mít přece v kanceláři puštěné topení naplno jenom proto, že podlaha teplo neudrží.

U PVC/lino podlah zlepší tepelněizolační vlastnosti filcový podklad. Zcela jistě vás zaujme, že vhodně zvolený koberec dokáže za topení ušetřit tisíce.

TIP
Vyberte si koberce s filcovým podkladem, mají ještě lepší tepelněizolační vlastnosti než ty bez filcu.

Jak vybrat podlahu do kanceláře: Snižte hluk v kanceláři díky akustickým vlastnostem

Podlaha s dobrými akustickými vlastnostmi tlumí hluk. Nerušivé prostředí je v kanceláři nezbytností, obzvláště, pokud se potřebujete na práci soustředit.
Co se akustických vlastností týče, je jednoznačným vítězem koberec. To však neznamená, že u vinylu a PVC/lina uslyšíte každý krok.

Jak vybrat podlahu do kanceláře: estetika a design

Podlaha by měla také ladit s celkovým designem kanceláře a vytvářet příjemné pracovní prostředí. Zvažte proto při výběru barvu a dekor.

Vinylové podlahy a PVC/lino nabízí širokou škálu designů, které imitují dřevo, kámen nebo dlaždice.
Koberce zase dodají kanceláři útulný vzhled a jsou dostupné v různých barvách a vzorech. Výběr barev u koberce rozhodně nepodceňte, odstín, který vyberete, ovlivní celkovou atmosféru kanceláře. Zjistěte, jak odstíny koberce mění interiér.

Věříme, že díky těmto tipům od našich odborníků vytvoříte v kanceláři příjemné a reprezentativní prostředí, které vašemu týmu zefektivní produktivitu práce. Prostředí, kde trávíme denně hodně času, stojí za to věnovat pozornost. S naší nabídkou vás plánování bude bavit a výsledek těšit, proměnu lze zvládnout v luxusním provedení nebo i se zaměřením na výši nákladů, vybere si každý. Praktická změna zlepší váš každodenní život, a tak hurá do práce!

Sledujte nás

Přečtěte si i další články z kategorie BRENO tipy