Jak vybrat hladké podlahy do kanceláře: Na toto se zaměřte

Doba čtení 3 minuty
Jak vybrat podlahu
Hladké podlahy, zejména PVC a vinyl, se v posledních letech staly velmi populární volbou pro kancelářské prostory. Jejich obliba pramení z kombinace praktičnosti, estetiky a příznivé ceny. Zjistěte, jak vybrat hladkou podlahu do kanceláře.
kancelář s hladkou podlahou

Poznejte základní rozdíl mezi PVC a vinylem

Předtím, než se pustíme do hledání správní hladké podlahy, podívejme se na odlišnosti mezi těmito krytinami. Pro laika je hlavní rozdíl ve způsobu pokládky. Vinyl dostanete vždy v dílcích a PVC vám dodáme zase v roli. I proto PVC podlaze někteří říkají vinyl v roli.

TIP
Více se dočtete v článku Vinyl vs PVC.

Proč je PVC podlaha v kancelářích populární

Jednou z hlavních výhod PVC podlah je jejich cenová dostupnost. Vybírat můžete z mnoha dekorů, jejich údržba je jednoduchá a při správném výběru mají skvělé akustické vlastnosti.

PVC i vinyl podlahy dokonale na pohled imitují dřevo. Vinylové podlahy navíc poskytují autentický pocit dřeva i na dotek, což zvyšuje dojem přirozenosti.

Proč je vinylová podlaha v kancelářích populární

Vinylové podlahy představují velice odolnou podlahovou krytinu. Díky své konstrukci jsou odolné vůči deformaci. Navíc nabízejí vynikající zvukověizolační vlastnosti a realistické imitace dřeva, kamene nebo dlažby.

Nevýhodou vinylových podlah by mohla být právě vyšší pořizovací cena. V BRENO najdete ale vždy vinyl v akci.

Podlaha do kanceláře: Toto  u hladkých podlah sledujte

Při výběru mezi PVC a vinylovou podlahou se zaměřte na tyto atributy:

  • Typ kanceláře a její využití: Právě tyto dva parametry hrají klíčovou roli. Pro kanceláře s vysokou zátěží vybírejte vždy podlahy s vyšší odolností. Sledujte proto ukazatel třídy zátěže (čím vyšší, tím odolnější). Kromě odolného vinylu vezměte v úvahu i PVC podlahu. Odolnější kousky najdete v kategorii zátěžové PVC.

Kolečkové židle a tlak na podlahy
V kancelářích, kde používáte kolečkové židle, dbejte na to, aby měla podlaha piktogram kolečkové židle. Pro ještě větší ochranu podlahy pořiďte do kanceláře také podložky pod kolečkové židle, které krytině pomůžou odlehčit od nadměrné námahy. Umožní také vyřešit situaci, pokud podlaha není označena piktogramem informujícím o možnosti kolečkovou židli používat.

  • Údržba podlahy: PVC i vinyl jsou na údržbu nenáročné. I tady ale potřebujete zohlednit frekvenci úklidu, proto u těchto podlah doporučujeme vybírat krytinu s PUR vrstvou, která zaceluje možné mikropraskliny, čímž chrání povrch podlahy před špínou. Údržba je tak jednodušší.
  • Zvukověizolační vlastnosti: Pokud nepotřebujete, aby se zvuk v kanceláři nepříjemně rozléhal, u PVC sáhněte po tom s filcovým podkladem. Získáte tak výborné akustické i izolační vlastnosti. U vinylových podlah typu CLICK se zase zaměřte na ty s integrovanou podložkou.
  • Design a estetika: PVC i vinylové podlahy se dodávají v široké škále dekorů, od imitace dřeva a kamene až po moderní betonové vzory. Správně zvolený dekor podlahy významně podtrhne bytový design a vytvoří celkový dojem z kanceláře, přičemž dokáže doslova vytvořit příjemné a reprezentativní pracovní prostředí.

Podlaha do kanceláře: home office a domácí pracovna

V dnešní době mnozí z nás pracují z  domova. Pokud máte doma samostatnou vlastní pracovnu, klidně se řiďte při výběru podlahy radami v odstavci výše.

Jestli patříte k těm, kteří mají své pracovní místečko v ložnici či v obývacím pokoji a podlahu tam už máte, tak myslete na její odolnost. Pokud nedisponuje dostatečnou třídou zátěže, tak přidejte podložku pod kolečkovou židli – aby tlak koleček nezničil podlahu.

Pokud máte možnost podlahu zcela vyměnit, tak rozhodně volte krytinu s vyšší třídou zátěže a dobrými akustickými vlastnostmi. Požadavky ohledně třídy zátěže, akustické izolace a možnosti používat kolečkovou židli může splňovat i koberec. Více se dočtete v článku Jak vybrat podlahu do kanceláře.

Věříme, že s našimi tipy a nabídkou zvládnete hravě vytvořit příjemné prostředí přesně podle svých představ, které zvýší efektivitu Vaší práce a které Vás bude těšit nejen svým vzhledem, ale i praktičností.

Sledujte nás

Přečtěte si i další články z kategorie BRENO tipy

  • Kusový koberec v ložnici.

    5 důvodů, proč mít v ložnici koberec

    V ložnici se dějí věci. Co se frekvence a délky týče – nejčastěji v ní spíme. Této bohulibé činnosti se věnujeme až třetinu svého života. Všichni víme, že kvalitní odpočinek je základ, možná jste ale nevěděli, že na kvalitu spánku může pozitivně působit i koberec. Máme i další důvody, proč ho mít v ložnici.

  • Vinylová podlaha s kusovým kobercem.

    Co na podlahu? Koberec, PVC, vinyl, dlažbu či dřevo?

    Přemýšlíte, jaký druh podlahové krytiny zvolit do svého interiéru? Jaké výhody má koberec, vinyl, PVC podlaha či dlažba? Pokusíme se vás zorientovat v pestrém světě podlahových krytin a pomůžeme s výběrem té nejvhodnější.

  • pokládka skládané vinylové podlahy

    Skládaná vinylová podlaha – praktická a stylová volba pro váš domov

    Chcete podlahu, která spojuje krásný vzhled, dlouhou životnost a jednoduchou údržbu? V článku vysvětlíme, co přesně skládaná podlaha znamená, jak ji dále kategorizujeme a proč je vinylová podlaha skvělou volbou do každé místnosti od kuchyně až po koupelnu.

  • Podlaha v kanceláři.

    Jak vybrat podlahu do kanceláře: Zkuste tipy našich odborníků

    Podlaha do kanceláře by se vám neměla jenom líbit, ale musí i něco vydržet. Vyberte ji tak, aby vyhovovala každodennímu provozu. Lehká údržba a komfort jsou další atributy, které s rozhodováním pomůžou.