Jak odmastit podlahu: tipy a triky jak na mastné skvrny

Doba čtení 2 minuty
Instalace a údržba podlah
Mastný flek – na to se opravdu nedívá s potěšením. Ať už se jedná o kapku oleje z pánve nebo o usazený mastný film, zbavit se ho může být pěkný oříšek. Naštěstí existuje několik osvědčených metod, jak odmastit podlahu.
čištění pvc podlahy od mastných skvrn speciálním čističem na podlahy

Jak odmastit podlahu: Vsaďte na komerční čističe

Na trhu narazíte na širokou škálu čističů určených speciálně na mastnotu. Mezi nimi vyniká čistič skvrn B-Clean, který si poradí i s odolnou a zažranou špínou. Díky svému složení dokáže efektivně rozpouštět mastnotu a zanechává podlahu čistou.

Při výběru komerčního čističe nezapomeňte zohlednit typ podlahy. Některé se hodí pro všechny typy podlah, jiné ale mohou být určeny pro specifické materiály, jako je dřevo či dlažba. Vždy si proto pečlivě prostudujte etiketu a řiďte se pokyny výrobce.

Doporučovaný čistič skvrn B-Clean je univerzální i unikátní. Můžete jej použít na čištění koberců, PVC i vinylových podlah, čalounění nebo třeba plastového nábytku či jakýchkoli vodou omyvatelných povrchů. Kromě mastnot si poradí s barvivy, kávou, krví, inkoustem i skvrnami od domácích mazlíčků. Jedná se o osvědčeného pomocníka za příznivou cenu, který by neměl chybět v žádné domácnosti.

Čištění mastnoty na koberci
Jsme experti na podlahy, a tak jsme si čištění skvrn od oleje vyzkoušeli i v praxi. Zjistěte, jak na skvrny na koberci.

Jak odmastit podlahu: Babské rady vás mohou vyjít draze

Pokud dáváte přednost přírodním řešením, můžete vyzkoušet některý z domácích receptů na odmaštění podlahy. Upozorňujeme však, že může dojít k poškození podlahy. Využití „babských rad“ proto raději předem dobře zvažte.

Možnosti, které se nabízejí:

  • Ocet: Smíchejte ocet s teplou vodou v poměru 1:1 a nalijte do rozprašovače. Nastříkejte na znečištěnou podlahu a nechte několik minut působit. Poté setřete vlhkým hadrem, a nakonec vytřete do sucha.
  • Soda: Smíchejte sodu bikarbonu s vodou a naneste na mastné skvrny. Nechte působit 15 až 20 minut, a poté vydrhněte kartáčem. Nakonec opláchněte vodou a vytřete do sucha.
  • Citron: Šťáva z citronu je přírodní odmašťovač. Naneste ji na mastné skvrny a nechte působit několik minut. Poté setřete vlhkým hadrem a vytřete do sucha.

Pozor:
Ačkoliv jsou domácí recepty šetrnější k životnímu prostředí a peněžence, je důležité si uvědomit, že ne všechny povrchy snášejí kyselé prostředí octa nebo citronu či sodu. Před použitím je proto vždy vhodné vyzkoušet roztok na méně viditelném místě.

Sledujte nás

Přečtěte si i další články z kategorie BRENO tipy